Volunteer


Mahabhuta Yoga Festival Volunteer Program

Seeking enthusiastic, punctual, fun, cooperative individuals to volunteer at the 5th annual Mahabhuta Yoga Festival in Pensacola, Florida. We are looking for 60 volunteers to assist our committee leaders and festival organizers. We are a volunteer driven event and without your help all of this wouldn’t be possible. The festival will be taking place at the same location for the past 4 years, the beautiful Sanders Beach Community Center, in Pensacola, Florida.

Volunteers will receive the special pricing of a 50% discount on a three day pass in exchange for 6 hours of work exchange consisting of 2 (three-hour shifts) over the weekend. Volunteer ticket is $100.00.

 

Volunteers must pay and register by October 1st, 2017 to hold spot.

Please email the volunteer registration form to staceyvann@me.com

Download PDF of Volunteer Application ››

You may select to volunteer from one of the following areas:

  • Clean & Green Team: Volunteers will check throughout the day that all recycling receptacles are changed, make sure indoor restrooms are clean and stocked with toilet paper.
  • Silent Auction: Volunteers will be responsible for the silent auction bidding.
  • Check-In/Registration: Volunteers will assist in registering attendees and giving them their wristband for the weekend. (Must Be Approved by Stacey Vann & Receive Special Training)
  • Water Volunteers: will be on the veranda assisting our Alkaline water representative, whom will be providing the festival with alkaline water for all the festival goers. Your responsibility is to make sure the 5 gallon jugs are full at all times. The Alkaline machine is in the kitchen closely located to the water table. You will fill the jugs and keep the water flowing. Super important to keep everyone hydrated.
  • YL Oil Droppers: Volunteers will give an essential oil to each participant as they enter. You will also be checking their wristband to make sure they are in the right spot at the right time. It is so important that you be at the entrance 30 minutes prior to the next workshop.
  • Food Vendor Assistants: Volunteers will assist food vendors with cleaning, preparing, and distributing food.

You are required to volunteer for a minimum two of the below shifts:

Friday 11:00 am – 11:00 pm
11:00 am – 2:00 pm/ 3 hours
2:00 pm – 5:00 pm/ 3 hours
5:00 pm – 8:00 pm/ 3 hours
8:00 pm – 11:00 pm/ 3 hours

Saturday 8:00 am – 5:00 pm
8:00 am – 11:00 am/ 3 hours
11:00 am – 2:00 pm/ 3 hours
2:00 pm – 5:00 pm/ 3 hours
5:00 pm – 8:00 pm/ 3 hours
8:00 pm – 11:00 pm/ 3 hours

Sunday 9:00 am – 6:00 pm
9:00 am – 12:00 pm/ 3 hours
12:00 pm – 3:00 pm/ 3 hours
3:00 pm – 6:00 pm/ 3 hours

Menu Title
×
Menu